Organizacija » Predsedništvo »

Ana Bovan

Ana Bovan Funkcija: Član Predsedništva Posao: Bovan Consulting Obrazovanje: Pravni fakultet Datum rođenja: Mesto rođenja:

Predsednik Društva lobista Srbije u periodu 2009-2010.

Direktor BOVAN CONSULTING, konsultantske kuće za menadžment, pravni i komunikacijski konsalting u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Prevodilac i diplomirani pravnik, Univerzitet Novog Južnog Velsa, Australija i Univerzitet u Beogradu. Konstantno posluje u Velikoj Britaniji, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji. Konsultant za vodeće američke i evropske korporacije za njihova tržišta, kao što su Deutsche Telekom (Nemačka), ICN Pharmaceuticals (SAD), Glenayre Electronics (SAD), Call Max Telecomms (Holandija), Mobility4Sweden (Švedska), menadžer i izvršni direktor u Bel Pagette i 063 Mobtel (Srbija).

Član strukovnih udruženja i dobitnik nekoliko domaćih i internacionalnih nagrada za poslovna ostvarenja, među kojima je i nagrada Evropske asocijacije za pejdžing za Deutsche Telekom. Osnivač i Izvršni potpredsednik Srpske asocijacije nenadžera. Predavač na fakultetima i poslovnim školama iz oblasti menadžmenta, komunikacija, marketinga i prodaje. Kreator, strateg i savetnik u više političkih kampanja u Srbiji i Republici Srpskoj od 1990. godine do sada. Kreator i autor TV emisije "PR News", autor brojnih političkih i ekonomskih kolumni i urednik elektronskog nedeljnog poslovnog lista BC BILTEN, laureata nacionalne nagrade kao Internet projekat godine. Treći put zaredom se nalazi na listi »100 najmoćnijih žena Srbije« i »100 najmoćnijih četrdesetogodišnjakinja«. Udata za Sašu, imaju sinove Rastka i Filipa.

Stručne oblasti: strateški menadžment i komunikacije, marketing i prodaja.