Organizacija » Članovi »

Slađana Adamović

Slađana Adamović Funkcija: Član Posao: TV Avala, novinar Obrazovanje: Fakultet za menadžment u sportu Datum rođenja: 3.09.1978. Mesto rođenja: Valjevo

Slađana Adamović Ilić je rođena 3.septembra 1978.godine u Valjevu.  Zaposlena je na TV Avala,gde radi kao voditelj Vesti i novinar Informativne redakcije.

Diplomirala je na Fakultetu za menadžment u sportu, na BK Univerzitetu u Beogradu. Završila je i dvogodišnje Specijalističke studije televizijskog novinarstva u Novom Sadu koje su organizovane u saradnji sa britanskom medijskom korporacijom BBC.  Član je Udruženja novinara Srbije.

Poslovnu karijeru započinje 2004. godine na BK TV kao novinar i voditelj u jutarnjem programu Budilnik i informativnom programu Telefakt.  Radila je i na projektu MBS1, koji je produkcijski rađen sa tadašnjim Ministarstvom odbrane Srbije i Crne Gore. Intervjuisala je brojne profesore sa Vojne akademije i predstavnike Generalštaba. Na BK TV je ostala do poslednjeg dana, kada 2007.godine zbog ukidanja emitovanja satelitskog programa prelazi na TV Avala, gde radi kao voditelj Vesti i novinar Informativne redakcije. Tokom višegodšnjeg rada na toj televiziji uređivala je jutarnje vesti, bila je urednik spoljno-političke emisije, uradila je brojne intervjue sa predstavnicima Evropske unije, Saveta Evrope, Ujedinjenih nacija,  ministrima Vlade Republike Srbije, brojnim ambasadorima, političarima, ekonomistima, profesorima, analitičarima, predstavnicima vladinih i nevladinih organizacija i drugim značajnim ličnostima. Pored posla, često radi kao oficijelni voditelj brojnih događaja koje organizuju Skupština Srbije, Ministarstvo ekonomije, SIEPA, Ministarstvo omladine i sporta, Sporstki Savez Srbije….U Društvu lobista Srbije je oko godinu dana obavljala funkciju savetnika u Komitetu za odnose sa javnošću, ali zbog trudnoće, septembra 2011. napušta to mesto.

Udata je i ima sina Dimitrija.