Organizacija » Članovi »

Nenad Vuković

Nenad Vuković Funkcija: Predsednik Posao: Advokatska kancelarija Vuković Obrazovanje: Pravni fakultet Datum rođenja: 05.12.1966 Mesto rođenja: Beograd

Osnovno i srednje obrazovanje zavrsio u Beogradu. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu 1992. godine.

Tokom studija uredjivao list “Pravnik” i pisao za studensku stampu i radio B92.

Osnivac i suvlasnik agenicije za promet nekretnina “Evrolex”, autor vise strucnih tekstova iz oblasti prometa nepokretnosti i suosnivac asocijacije i casopisa “Krov”.

Pravosudni ispit polozio 2000. godine od kada radi kao advokat , najvise u oblasti imovine i imovniskih krivicnih delikata. Tokom karijere imao veci broj zapazenih odbrana.

Kao predavac po pozivu predaje na specijalistickim studijama „Korupcija, terorizam i medjunarodni kriminal „ na Pravnom fakultetu u Beogradu, i koautor je udzbenika.

Poseduje licence za medijaciju u advokaturi i rad sa maloletnicima.

Od 2004. Godine clan Upravnog odbora Gerentoloskog centra Srbije, imenovan od strane Vlade RS kao i clan UO Humanitarnog fonda „Nezaboravak“. Predsednik je komisije za zalbe Zajednice Prvoligasa Srbije i clan komisije za propise, koautor statuta Zajednice.

Clan je komisije za obrazovanje i komisije za medijaciju Advokatske komore Srbije.

Aktivno ucestvovao u radu Drustva za negovanje tradicija Oslobodilackih ratova Srbije 1912-1918, izmedju ostalog suorganizator vise manifestacija medjunarodnog karaktera, kao i obnove spomenika iz tog perioda i izdavanja knjiga.

Biran za odbornika SO Vracar 2004-2008, gde je bio sef odbornicke grupe nezavisnih odbornika.

Od septembra 2009 obavlja funkciju specijalnog savetnika ministra dijaspore u Vladi R Srbije.