Edukacija

Društvo lobista Srbije svakog meseca organizuje klubove lobista na kojima kao predavači učestvuju eminentni stručnjaci iz privrednog i političkog života.

Za članove Privredne komore Srbije i Beograda u PKS juna prošle godine održan je seminar “Lobiranje u službi zaštite interesa kompanija“.

U organizaciji društva lobista Srbije i Pravnog fakulteta u decembru prošle godine organizovan je trodevni Seminar o značaju lobiranja u savremenom svetu. Predavači su bili: dekan Pravnog fakulteta Prof.dr Mirko Vasiljević, generalni direktor Bambi Banata, (član DLS) Miroslav Miletić, Milka Forcan, (član DLS), dr Balša Kašćelan, (član DLS), Dragomir Trninić načelnik Službe za borbu protiv finansijskog kriminala, Ivan Vujačić ambasador u SAD 2001-2009, pomoćnik ministra dijaspore Đorđe Prstojević i drugi.

ČLANCI:

PRAVNI OKVIRI LOBIRANJA, Izazovi evropskih integracija, dr Balša Kašćelan
PREUZMI PDF (1 MB)

ULOGA I MESTO ZAKONA O LOBIRANJU U POLITIČKOM SISTEMU SRBIJE, Srpska politička misao,
dr Balša Kašćelan
PREUZMI PDF (300 KB)

SRPSKI ZAKONODAVAC NA POTEZU - JEDAN "ČISTO PRAVNI" PRISTUP LOBIRANJU, Pravo i privreda,
mr Nenad Tešić
PREUZMI PDF (1 MB)

PREZENTACIJE:

THE CRAFT OF LOBBYING: A PRACTITIONERS VIEW, Natko Vlahović, Croatian Chamber of Crafts
PREUZMITE PDF (300 KB)