Gostovanje ministra Slobodana Milosavljevića 16-tom Klubu Lobista

Događaji »
print rss Bookmark and Share

02.02.2011.

Gostovanje ministra Slobodana Milosavljevića 16-tom Klubu Lobista

Društvo lobista Srbije je 02. 02. 2011. godine izabralo nove organe, usvojilo novi statut i predstavilo izveštaje o dosadašnjem radu i postignutim rezultatima. Na skupu je istaknuto da društvo želi da ima aktivnu ulogu u kreiranju strategija, ostvarivanju i zaštiti ciljeva i interesa Srbije u zemlji i inostranstvu. Za Predsednika Društva izabran je Zoran Domazet, direktor AD Mlin Kanjiža.
Skup je otvorio ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević koji je govorio o značaju i potrebi donošenja Zakona o lobiranju.

Ministar Milosavljević je najavio da bi trebalo pravno regulisati oblast uticaja na donosioce odluka na način na koji je to urađeno u razvijenijim društvima i time omogućiti svim zainteresovanim subjektima da legalno štite i ostvaruju svoje interese. Zakonom o lobiranju predviđa se institucija lobiste sa licencom, čija bi delatnost bila upisana u registar lobista, a njegove aktivnosti bi bile uređene zakonom i drugim podzakonskim aktima.

Uкоliко sе lоbirаnjе budе sprоvоdilо јаvnо i ако sе prеdvidi јеdnака mоgućnоst pristupа prоfеsiоnаlnih lоbistа ка dоnоsiоcimа јаvnih оdluка, tо ćе imаti zа кrајnju pоslеdicu i pоbоljšаnjе кvаlitеtа zакоnоdаvnоg prоcеsа.

Čitanja: 1565 | Komentara: 0

Dodaj komentar