Skupština društva lobista

Događaji »
print rss Bookmark and Share

15.12.2010.

Skupština društva lobista

Domaćin skupa je bio Predsednik Skupštine DLS gospodin Radivoje Kocić, koji je pozdravio sve članove i prijatelje Društva i izložio pravce budućih delovanja lobista. Zatim je na poziv gospodina Kocića, reč uzeo ministar prosvete RS Žarko Obradović.

Ministar Obradović se, na početku svog govora, zahvalio rukovodstvu DLS na pozivu i istakao da je došao, pre svega, na poziv jednog prijatelja, ali da je na Skupštini DLS sreo veliki broj svojih drugova i saradnika. Ministar Obradović je istakao da uspeh svake organizacije zavisi od ljudi koji je čine, te veruje da će Društvo lobista Srbije uspeti u svojim namerama da dođe do institucionalizacije lobiranja, njenog pravnog uređenja, kako bi postala javna i dostupna, te se na taj način otklonila sva ona negativna predubeđenja koja postoje u vezi sa pojmom lobiranja.

Ministar Obradović je obećao svoju pomoć za uvođenje zakonske regulative u oblasti lobiranja i naglasio da on očekuje da se u toku sledeće godine zakon nađe na dnevnom redu Vlade RS. Iako nije resorno nadležan za predlaganje zakona, ministar Obradović je napomenuo da će zajedno sa ministarstvom trgovine i usluga raditi na donošenju zakona o lobiranju. Takođe, ministar Obradović je pozdravio spremnost Društva lobista Srbije da radi na daljoj edukaciji javnosti i poručio da je neophodno da i država ulaže u obuku budućih lobista, koji će, sa druge strane, na međunarodnom planu raditi na brendiranju Srbije i promociji naše zemlje.

Čitanja: 1783 | Komentara: 0

Dodaj komentar