Promocija časopisa "Vodič za život" na XVIII Klubu lobista

Događaji »
print rss Bookmark and Share

14.04.2011.

Promocija časopisa

U prepunoj Svečanoj sali Privredne komore Srbije, u okviru 18. Kluba lobista, održana je promocija petog broja časopisa "Vodič za život".
Klub lobista se ovoga puta bavio pitanjem uloge i značaja modernih magazina u kreiranju onoga što možemo nazvati "duhom vremena" našega doba.

Uvodnu reč dao je Prof. dr Darko Tanasković, naš najpoznatiji islamolog, bivši ambasador u Turskoj i Vatikanu i stalni saradnik časopisa, koji je tribinu uporedio sa tribinom Kolarčevog narodnog univerziteta i kazao da "Vodič za život" ima istu pedagošku ulogu širenja duha srpskog naroda. U predavanju na temu "Uloga časopisa u kreiranju moderne slike sveta", glavni i odgovorni urednik magazina Dragoslav Bokan analizirao je sve najvažnije fenomene u vezi značaja i uloge savremenih časopisa u onome što se upravo formira kao nova svetska civilizacija.

On je istakao da i pored sve veće uloge digitalnih medija, klasični "dobri, stari časopis" predstavlja početnu platformu za sve što se tiče aktuelnih trendova u savremenom svetu. Glavna teza njegovog predavanja je da su svi najuticajniji časopisi u svetu u stvari pravi pravcati "vodiči za život", zbog čega ih je i nazvao "duhovnim svetionicima" i "dnevnicima vremena". 18. Klubu lobista prisustvovali su ministar dijaspore i vera Srđan Srećković, Slobodan Milosavljević, prof. dr Oliver Antić, akademik Petar Bokun, general Branko Krga i drugi brojni predstavnici kulturnog, političkog, ekonomskog i društvenog života naše prestonice.

Ostale slike sa događaja možete pogledati u Galeriji.

                      

 Slobodan Milosavljević i Oliver Antić                    Petar Bokun, Branko Krga i Darko Tanasković

 

 

                                                  

           Zoran Domazet                                                             Sanja Purić, MIlka Forcan i Balša Kašćelan    

 

 

 

 

Čitanja: 15 | Komentara: 0

Dodaj komentar