Pravila igre - značaj političkog i ekonomskog lobiranja.

23.03.2011.

Pravila igre - značaj političkog i ekonomskog lobiranja.

Potpredsednik Društva lobista Srbije dr Balša Kašćelan je 18. marta 2011 godine održao dvočasovno predavanje na Ekonomskom fakultetu u Podgorici na temu: Pravila igre - značaj političkog i ekonomskog lobiranja.

Na poziv Ekonomskog fakulteta, predavanje je održano pre punim amfiteatrom, i pokazalo još jednom da postoji velika želja i interesovanje studenata, ali i šire javnosti za edukaciju iz oblasti lobiranja kao i za buduću profesiju lobiste.

Međusobni uticaji i kontakti koji postoje između privrednih društava, lobista i predstavnika različitih političkih organizacija su konstanta koja je evidentna već duže vreme. U okviru ovih odnosa triju spomenutih organizacija, razvija se međusobni interes, jer privredna društva kroz mrežu komunikacije sa političarima mogu obezbediti podršku za svoje interese dok istovremeno, mogu dobijati informacije o očekivanim budućim dešavanjima.

Kako doći do informacije, na koji način delovati kako bi se ostvarili ili zaštitili interesi, pitanja su na koja je dat odgovor u interakciji sa studentima i ostalim učesnicima.