Gostovanje ministra Srećkovića na Klubu lobista

Događaji »
print rss Bookmark and Share

05.04.2011.

Gostovanje ministra Srećkovića na Klubu lobista

Drustvo lobista Srbije je 31. marta ugostilo ministra dijaspore i vera, gospodina Srdjana Sreckovica. Posle pozdravnog govora Predsednika Društva gospodina Domazeta, ministar Srećković se zahvalio Društvu lobista na pozivu i prilici da govori pred brojnim predstavnicima privrednog i društvenog života. Govoreći u ime ministarstva i Vlade RS podržao je rad Društva lobista, naglasivši da mu je drago da vidi ovoliko uspešnih ljudi na jednom mestu koji imaju zajednički zadatak a to je da pomognu brendiranju i pozitivnoj percepciji naše države u inostranstvu.

Ministar Srećković je podržao napore Društva lobista i Privredne komore Srbije da se uvede pravna regulativa u oblasti uticaja na javne organe i tako omogući transparentan, jednak i ravnopravan pristup svih zainteresovanih privrednih subjekata ka donosiocima odluka. Na taj način bi se povećala pravna sigurnost i olakšalo poslovanje srpske privrede. Takođe, ministar je naglasio da ekonomski patriotizam predstavlja veoma važno polje delatnosti imajući u vidu da naša zemlja ima brojnu dijasporu. Srećković je podvukao da adekvatnom politikom ljude u dijaspori treba animirati i podstaći, kako bi investicije usmerili u Srbiju, ali i u svetu govorili dobro o svoj zemlji i tako popravili njen imidž.

Predsednik Društva lobista Srbije Zoran Domazet smatra da imidž Srbije nije na zavidnom nivou. Domazet je naglasio da, u tom smislu, treba iskoristi potencijale uspešnih sportista, menadžera, lekara i privrednika koji su deo srpske dijaspore, stekli su ugled i uticaj i čija reč može popraviti percepciju o Srbiju u svetu.

Ostale slike sa događaja možete pogledati u Galeriji.

                                                                                                                                                                                          Slađana Adamović i Balša Kašćelan

Čitanja: 24 | Komentara: 0

Dodaj komentar