Lobiranje za Srbiju jača međunarodnu poziciju!

Događaji »
print rss Bookmark and Share

13.10.2015.

Lobiranje za Srbiju jača međunarodnu poziciju!

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković ocenio je da lobisti i Ekonomski kokus rade na istom zadatku, a to je poboljšanje propisa koje će omoguciti lakše poslovanje i da informišu predstavnike izvršne vlasti o potrebama privrede i različitih grupa stanovništva.

Ekonomski kokus je u saradnji sa američkom kompanijom Dženeral Elektrik organizovao "Dan dobavljača" i očekuje se potpisivanje ugovora sa više od 30 domaćih kompanija o uslužnoj proizvodnji za tu američku firmu, nagovestio je Marinković na skupu "Jačanje međunarodne pozicije Srbije" u organizaciji Društva lobista Srbije i Privredne komore Beograda. Marinković je rekao da je glavni zadatak tog skupštinskog tela da ostvari kontakt sa privredom i biznis asocijacijama kako bi se poboljšalo poslovno okruženje u zemlji, privuklo što više domaćih i stranih investicija i poveća zapošljavanje. Ocenjujući da je najveći problem u zemlji visoka stopa nezaposlenosti, Marinković je rekao da Ekonomski kokus koristi svaku mogućnost da razgovara sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti i biznisa da bi pomogli u stvaranju što povoljnijeg privrednog ambijenta, a na kraju da domaća privreda bude konkurentnija i dinamična.

Ekonomski kokus predstavlja dobar most između privrednika i Vlade Srbije, naglasio je Marinković i podsetio da je to skupštinsko telo do sada predalo 40 amandmana na zakonske predloge od kojih je prihvaćeno 38 u procesu skupštinske rasprave i donošenju novih propisa.

Izvor: Blic

Čitanja: 1221 | Komentara: 0

Dodaj komentar