Jadranka Joksimović na 43. klubu lobista

Događaji »
print rss Bookmark and Share

02.04.2015. Kancelarija DLS

Jadranka Joksimović na 43. klubu lobista

U punoj sali Privredne komore Beograda, ministarku su zajedno sa članovima Društva lobista Srbije pozdravili njeni domaćini predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić i predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

Ministarka je rekla da u Srbiji postoje predrasude o lobiranju, koje se povezuju sa korupcijom i nelegalnim delovanjem, i naglasila da je zato potrebno promeniti percepciju javnosti o toj delatnosti.
Joksimović je naglasila da je Brisel postao centar lobiranja, jer je u tom administrativnom centru EU registrovano više od 20.000 lobista.
"Često govorimo o tome da su neke druge države ili naši susedi, bolje lobirali od nas, a onda o lobiranju govorimo kao o nečemu što je netransparentno. Kad se definišu ciljevi i prati njihova realizacija, lobiranje je transparentan proces koji smanjuje potencijalnu korupciju i može samo da olakša postizanje ciljeva", rekla je Joksimović.
Ministarki je na skupu uručena Plaketa za razvoj teorije i prakse transparentnog lobiranja i zastupanja Društva lobista.
Predsednik Društva lobista Nenad Vuković istakao je da bi zakonski regulisano lobiranje donelo veliku korist Srbiji, ukazujući da sve veći broj država u regionu širi svoj uticaj kroz lobiranje.  
Članovima Društva lobista obratio se i predsednik Privredne komore Beograda Milovoje Miletić, koji je rekao da ta komora podržava važne sistemske zakone donete u proteklom periodu i da se zalaže da se reforme, posebno u javnom sektoru, sprovedu do kraja.
 
Izvor: Tanjug

Čitanja: 1426 | Komentara: 0

Dodaj komentar