42. Klub lobista - Odbrana kulture

Događaji »
print rss Bookmark and Share

13.02.2015. Kancelarija DLS

42. Klub lobista - Odbrana kulture

U prepunoj sali, uvažene goste je pozdravio predsednik DLS Nenad Vuković. ''Uprkos starom običaju da se kulture i sporta setimo samo kada se desi neki uspeh pa se onda svi mi dičimo time, Društvo lobista ima želju da pruži priliku ljudima koji vode značajne kulturne institucije da iznesu svoj stav o svakodnevnim problemima sa kojima se susreću i da zajednički pošaljemo poruku široj i stručnoj javnosti'' podvukao je Vuković.

V.d. upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić napomenuo je da je on lično više od 30 godina u srpskoj kulturi. ''Moramo da budemo svesni činjenice da za kulturu nikada neće biti dovoljno novca, i ako smo tu dilemu razrešili, onda nam je potpuno jasno da moramo ili da se predamo ili da se borimo. Kada govorimo o kulturi, prvi nedostatak jeste ono što je ovo Ministarstvo kulture pokušalo da ispravi, ali nije dobilo odgovarajuću podršku Ministarstva finansija, a to je da se izdvajanje za kulturu poveća na evropski minimum od jedan posto.'' Bratislav Petković se posebno osvrnuo na pisanje nacionalne strategije za kulturu pomenuvši koji su goreći problemi srpske kulture.

Naš proslavljeni glumac Milorad Mandić se složio sa prethodnim predavačima i posebno istakao značaj pozorišta za očuvanje kulturnog identiteta nacije. Na kraju skupa, održan je svečani koktel u prostorijama PKB.

Čitanja: 1532 | Komentara: 0

Dodaj komentar