Delegacija kineske ambasade u Društvu lobista Srbije

Događaji »
print rss Bookmark and Share

08.06.2014. Kancelarija DLS

Delegacija kineske ambasade u Društvu lobista Srbije

U saradnji Privredne komore Beograda i Društva lobista Srbije, 4. juna 2014. godine odrzan je 36. klub lobista. Tema kluba je bila ’’Kina partner Srbije’’. Govornici su bili prof. dr Slobodan Unković, direktor Departmana za postdiplomske studije i međunarodnu saradnju, Univerziteta Singidunum, bivši ambasador u Pekingu i ekonomski savetnik ambasade NR Kine Zhu Lianqi. Skup je bio izuzetno posecen i prisutni su aktivno ucestvovali nakon izlaganja prisutnih predavaca. Zakljucak skupa je da su politicki i prijateljski odnosi Srbije i Kine tradicionalno dobri, u ekonomskoj saradnji i saradnji na drugim poljima ima puno prostora za unapredjenje.
 
Na  samitu premijera zemalja srednje i istočne Evrope sa Narodnom republikom Kinom u novembru prošle godine doneta je deklaracija u kojoj je stavljen akcenat na promociju kineskih investicija kao i na jačanje privredne i trgovinske saradnje. Ocenjeno je da ce dalje aktivnosti u cilju poboljsanja bilateralne saradnje imati efekte razvoj Srbije i otvoriti mogućnosti za brojne regionalne projekte i to u oblasti ekonomije, sporta, kulture, turizma idr. Između ostalog, to će značiti i produbljivanje već postojećih veza između Kine i Srbije.
Ekonomski savetnik ambasade NR Kine g. Zhu je ponudio podrsku srpskim kompanijama i DLS u daljim aktivnostima usmerenim ka saradnji sa kineskim kompanijama.

Čitanja: 1183 | Komentara: 0

Dodaj komentar