Bezbedonosni izazovi i odgovor Srbije

Događaji »
print rss Bookmark and Share

31.01.2014. Kancelarija DLS

Bezbedonosni izazovi i odgovor Srbije

U prepunoj sali Privredne komore Beograd, prisutne je pozdravio predsednik Društva lobista Srbije Zoran Domazet i otvorio diskusiju posvećenu organizovanom kriminalu i korupciji kao najvećim pretnjama po bezbednost Srbije.

''Korupcija je srpska najveća bezbednosna pretnja. Ali pozitivno je da je sada već bivša vlada taj problem prepoznala kao gorući problem i stvari pomerila sa mrtve tačke. Ispitane su 24 sporne privatizacije, čime se za poslednju deceniju bavila samo Verica Barać kroz Savet za borbu protiv korupcije. Važno je da je država jasno rekla da mora s njom da se bori jer ona izjeda naše društvo i koči bilo kakav napredak", naglasio je Simeunović.

Zoran Domazet, predsednik Društva lobista Srbije naglasio je u debati, da se nijedna korupcija ne može rešiti represivnim merama, već mora doći do promene svesti u društvu.

- To će biti jako teško, ali Srbija će neminovno morati da ide u tom pravcu - zaključio je Domazet.

 

S takvom konstatacijom se složio i Vladimir Božović, državni sekretar u MUP naglašavajući da je jako važno što je Srbija usvojila akcioni plan i strategiju u borbi protiv korupcije. "Možda u našem jeziku kada kažete korupcija to zvuči nedovoljno opasno, nedovoljno strašno, koliko to korupcija ustvari jeste", rekao je Božović. On je posebno istakao da je Srbija spremna za svaki vid regionalne saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Govoreći o stanju korupcije u Srbiji, Božović je naglasio da Vlada Srbije traži široku podršku od građana i formiranje zajedničke antikorupcijske koalcijije jer se jedino na taj način može zaustaviti i smanjiti korupcija. Prema njegovim rečima prioriteti MUPa u narednom periodu će biti i borba protiv privrednog kriminala.

 

Više slika pogledajte u galeriji »

 

  

 

 

 

 

Čitanja: 14 | Komentara: 0

Dodaj komentar