Olimpijski komitet gostovao na 32. klubu lobista

16.10.2013. Kancelarija DLS

Olimpijski komitet gostovao na 32. klubu lobista

Predsednik i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i Đorđe Višacki učestvovali su na 32. Klubu lobista u Privrednoj komori Srbije. Predstavnici Olimpijskog komiteta su održali radni sastanak sa rukovodstvom Društva lobista Srbije i zajedno održali okrugli sto posvećen sportskom imidžu Srbije.

Predsednik i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i Đorđe Višacki učestvovali su na 32. Klubu lobista u Privrednoj komori Srbije, i tom prilikom održali prezentaciju na temu "Sportisti- ambasadori Srbije“. Tom prilikom oni su se potrudili da ukažu na značaj širenja pozitivne slike o Srbiji u svetu, i sportu kao najjednostavnijem i najefikasnijem sredstvu za postizanje tog cilja. U uvodnom izlaganju predsednik OKS Vlade Divac naglasio je da je ova institucija i pre njegovog dolaska imala jasno definisanu strategiju i viziju, koju je on sa svojim saradnicima razvio i unapredio: - Donošenjem novog zakona o sportu, naša organizacija je prepoznata kao krovna institucija vrhunskog sporta, a pozicija OKS je takva da sa mnogo većom snagom zastupa interese naših članova – nacionalnih sportskih saveza olimpijskih sportova. Kao što svi često ističu, sportisti su najbolji ambasadori Srbije u svetu i način na koji oni promovišu Srbiju u svetu zaista nema cenu. Srbija je na Olimpijskim igrama u Londonu bila uspešnija nego u Pekingu, a naš cilj i obaveza je da u RIJU 2016 budmo još uspešniji i da Srbiji donesemo još više razloga za slavlje - istakao je Divac. Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višcki objasnio je da je ova institucija u potpunosti okrenuta ka sportistima i njihovim potrebama, kao i da je najvažniji partner OKS na tom zadatku Ministarstvo omladine i sporta: - Olimpijski komitet Srbije ima izvanrednu saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta, što je najbitnije za funkcionisanje sistema sporta u Srbiji, jer se najveći deo priprema i treninga sportista finansira iz budžeta Republike Srbije. Ponosni smo na transparentnost i jednostavnost programa finansiranja kroz kategorije koji smo uveli. Time je omogućeno svim sportistima da znaju tačno kojim sredstvima na osnovu postignutih rezultata raspolažu, i da na osnovu toga naprave plan svojih treninga i priprema.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?id=111508

Više slika pogledajte u galeriji »