Saša Paunović na 30. Klubu lobista Srbije

09.04.2013. Kancelarija DLS

Saša Paunović na 30. Klubu lobista Srbije

U prepunoj sali Privredne komore Srbije održana je diskusija o ulozi jačanju kapaciteta lokalne samouprave. Skupu se obratio predsednik Društva Zoran Domazet koji je najavio temu kluba i zahvalio se na dolasku uvaženom gostu.

Saša Paunović je predstavio misiju Stalne konferencije gradova i opština i ukazao na koji način se lokalna samouprava bori za ostvarenje interesa svojih birača. Osnovna uloga udruženja lokalnih vlasti jeste da ostvaruje zajedničke interese svog članstva i da se trudi da obezbedi da se glas lokalne samouprave čuje i da gradovi i opštine budu konstultovani o svim važnim pitanjima za njihovu rad i egzistenciju.

Interesi i stavovi se sprovode zastupanjem i lobiranjem za njihovo ostvarenje. Najvažnije aktivnosti na ostvarivanja interesa lokalnih vlasti jesu aktivnosti u cilju vršenja uticaja na organe koji formulišu i sprovode zakone i upravljaju državnim sistemom a u cilju ostvarenja zajedničkih interesa lokalnih vlasti. Ova, veoma važna grupa aktivnosti, sprovodi se kroz saradnju sa republičkim i pokrajinskim institucijama i partnerima. Bliska saradnja, međusobno razumevanje i poštovanje kao i partnerski odnos, jesu važni principi koje SKGO promoviše u ostvarivanju ovih aktivnosti.