Toplica Spasojević u Društvu lobista Srbije

18.04.2012. Kancelarija DLS

Toplica Spasojević u Društvu lobista Srbije

Klub lobista Srbije koji se tradicionalno održava u Privrednoj komori Srbije i ovaj put je ugostio veliki broj privrednika i predstavnika izvršne vlasti. 25. Klub lobista je vodio Toplica Spasojević, predsednik Udruženja korporativnih direktora Srbije. Pre kluba Toplica Spasojević sreo se sa članovima Predsedništva DLS.

Na samom početku, Spasojević se zahvalio članovima Društva lobista na čiji poziv je došao da se priključi inicijativi stvaranja mosta između privrednog sektora i državne uprave. U svom predavanju Spasojević je posebno naglasio koje su izvozne šanse Srbije, u čemu se one ogledaju i kakve su nam šanse da se vratimo na stara tržišta.
’’Jedan od četiri stuba na koja treba da se oslanja naša izvozna politika jeste poljoprivreda. Naš cilj treba da bude unapređenje pravnog okvira za razvoj agrobiznisa, porast nivoa investicija i izvoz u sektoru poljoprivrede“, rekao je Toplica Spasojević. On je dodao da Srbija može da stane u red najrazvijenijih zemalja u oblasti poljoprivrede, i tu Srbija treba da traži svoju šansu.

Takođe, Spasojević ocenio je da srpska privreda treba da se okrene tržištima zemalja koje nisu zahvaćene recesijom i da angažuje domaće neiskorišćene potencijale, pre svega, u energetici, jer to može da bude dobar odgovor na krizu tokom 2012.

Spаsојеvić каžе dа su екоnоmsке priliке vrlо nеpоvоljnе i zа pоslоdаvcе i zа оnе којi trаžе pоsао, а како su nаmеti svе vеći, mnоgi pоslоdаvci su prinuđеni dа оtpuštајu rаdniке како bi smаnjili trоšкоvе pоslоvаnjа.
’’ Trend povećanja nezaposlenosti kod nas poprima zabrinjavajuće stepene, država mora da olakša osnivanje preduzeća, da uprosti i pojednostavi procedure jer sve drugo će voditi smanjenju privredne aktivnosti’’ оbјаsniо је Spаsојеvić.

Više slika u pogledajte u galeriji »