Seminar: Javno privatno partnerstvo

Događaji »
print rss Bookmark and Share

05.04.2012. Kancelarija DLS

Seminar: Javno privatno partnerstvo

Narodna Skupština Republike Srbije je novembra 2011. godine donela Zakon o javno privatnom partnerstvu i koncesijama, kojim se po prvi put uvodi mogućnost da državni organi svoje projekte realizuju i pomoću privatnog kapitala. Cilj ovog zakonskog rešenja je podsticanje javno privatnog partnerstva i privlačenje domaćih i stranih investitora i banaka da učestvuju u finansiranju projekata od opšteg interesa. Usvojeni zakon će lokalnim samoupravama omogućiti da projekte na svojoj teritoriji sprovedu i bez uključivanja Vlade Republike Srbije, a uvodi se i novi mehanizam investiranja između javnog i privatnog partnera i omogućava više modela povezivanja.
 
Republička ali i lokalna izvršna vlast je pod stalnim pritiskom da obezbedi što kvalitetnije pružanje javnih usluga. S tim u vezi, očekuje se da će Javno privatno partnersto poboljšati kvalitet proizvoda i usluga, smanjiti ukupne troškove i poboljšati ekonomičnost. Kakvi će biti rezultati primene ovog instituta zavisi i od specifičnosti društvenog i političkog okruženja.
 
Društvo lobista će 11 aprila organizovati Seminar na kome će stručnjaci iz oblasti uprave i lokalne samouprave pružiti odgovore na pitanje kakav je značaj javno privatnog partnerstva, koje su prednosti i mane i šta se u praksi postiže njegovom realizacijom.
 
Agenda:
 
18.00 - Institucionalni okviri JPP, Snežana Petrović načelnica gradske uprave Palilula
18.30 - Efikasnost primene JPP, Danilo Bašić, predsednik gradske opštine Palilula
19.00 - Diskusija i koktel
 
 
 

Pogledajte galeriju slika »

Čitanja: 1780 | Komentara: 0

Dodaj komentar