4. Međunarodni seminar o lobiranju

Događaji »
print rss Bookmark and Share

28.04.2011.

4. Međunarodni seminar o lobiranju

Hrvatsko društvo lobista (HDL) organizuje 4. međunarodni seminar o lobiranju koji će se održati 2. i 3. maja 2011. u Evropskom domu Zagreb, Jurišićeva 1.

Kroz financijsku podršku ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj omogućila je dolazak prof. dr. James Thurbera, uglednog profesora i stručnjaka za problematiku regulisanja lobiranja. Koorganizator događanja je Evropski pokret Hrvatska.

Profesor Thurber sudelovao je u reformi lobističkog zakonodavstva u SAD-u i jedan je od vodećih predavača na području lobiranja, javnog zagovaranja i upravljanja političkim kampanjama.
Profesor Thurber održao je gostujuća predavanja na 75 univerziteta širom sveta. Autor je 10 knjiga i više od 80 članaka o lobiranju, a od 1976. do danas radio je kao savetnik  za 6 američkih senatora uključujući i Baracka Obamu.

Društvo lobista Srbije se zahvaljuje hrvatskom društvu na pozivu da uzme učešće na pomenutom seminaru. Društvo lobista Srbije će predstavljati prof.dr Radivoje Kocić, Predsednik Skuštine DLS i Olivera Purić, Direktor Komiteta za regionalnu saradnju.


Za detaljne informacije pogledajte link:
http://www.hdl.com.hr/news.php?nid=2215&nc=0

 

Čitanja: 1900 | Komentara: 0

Dodaj komentar