Savremeni trendovi lobiranja u Srbiji i svetu“ - gostujuće predavanje Nenada Vukovića predsednika Društva lobista Srbije

04.04.2017.

Dragi profesori i studenti, u petak 7. aprila 2017. godine sa početkom od 12h u učionici U2 na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, održaće se predavanje Nenada Vukovića, predsednika Društva lobista Srbije na temu „Savremeni trendovi lobiranja u Srbiji i svetu“ u okviru predmeta MK375 Poslovno pravo.

U Srbiji nacrt zakona o lobiranju postoji već nekoliko godina i njegovo usvajanje je više puta skidano sa dnevnog reda, zbog čestih predizbornih kampanja, a možda i zbog negativne percepcije lobiranja u većem delu javnosti. Određeno je ko može biti lobista i pod kojim uslovima, postoje licence, komora, etički kodeks itd.

Lobiranje je u svetu regulisano na različite načine, gde su SAD sa opšteprihvaćenim i zakonski detaljno uređenim lobiranjem „poseban slučaj“. Lobiranje često pomaže da donosioci odluka glasnije i jasnije čuju mišljenje i potrebe birača, vrlo često upravo marginalnih društvenih grupa - kako ističe Nenad Vuković. Nenad Vuković je osnovno i srednje obrazovanje završio u Beogradu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu 1992. godine. Tokom studija uređivao list „Pravnik”, pisao za studensku štampu i radio B92. Osnivač i suvlasnik agenicije za promet nekretnina „Evrolex”, autor više stručnih tekstova iz oblasti prometa nepokretnosti i suosnivač asocijacije i časopisa „Krov”.

Obavljao više funkcija u Fudbalskom savezu Srbije, a od septembra 2009. do 2012. godine bio specijalni savetnika ministra dijaspore u Vladi Republike Srbije. Od 2015. godine se nalazi na mestu predsednika Društva lobista Srbije. Član je komisije za obrazovanje i komisije za medijaciju Advokatske komore Srbije. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave i čuju nešto novo iz ove uvek aktuelne teme.Prijavi se