Lobiranje i strane direktne investicije - Konferencija

07.12.2015.

Lobiranje i strane direktne investicije - Konferencija

Konferencija Lobiranje i strane direktne investicije Plenarna sala Državnog saveta Republike Slovenije, Šubičeva 4, 10. decembar 2015. godine Ljubljana, Slovenija. Konferenciju organizuje Udruženje lobista Slovenije. Prevod će biti obezbeđen.

Konferencija je namenjena lobistima, konsultantima u oblasti javnih poslova, državnim službenicima, menadžerima, istraživačima i akademicima u oblasti lobiranja, sprečavanja korupcije, integriteta i transparentnosti, civilnog društva, medija i svima onima koji su zainteresovani za teme konferencije, u profesionalnom i privatnom kapacitetu.

Pozivamo Vas!

Za potrebe organizovanja konferencije, registracija za konferenciju je obavezna, pa Vas molimo da potvrdite svoje učešće putem elektronske pošte info@lobisti.si, najkasnije do utorka, 8. decembra 2015. godine, u 12 časova (podne). Kako bi pojednostavili registraciju na prijemnom odeljenju Narodne skupštine Republike Slovenije, molimo Vas da u prijavi navedete svoje ime, prezime i adresu stanovanja.

Program konferencije:

08:15 -  08:45 Dolazak i registracija za prijemnom odeljenju Državnog saveta

09:00 - 09:30 Uvodni govori

Mitja Bervar, Predsednik Državnog saveta Republike Slovenije

Mihael Cigler, Predsednik Udruženja lobista Slovenije

Boris Koprivnikar,Ministar javne uprave

Boris Štefanec, Predsednik Komisije za sprečavanje korupcije

09:30- 12:30, Panel I: Lobiranje

09:30 - 09:35, MihaelCigler, Moderator Predsednik Udruženja lobista Slovenije. Otvoreno lobiranje kao podrška razvojnim inicijativama Boris Koprivnikar, Ministar javne uprave

10:00 - 10:45 - Regulisanje lobiranja: Reforme u SAD-u KennethA.Gross, Partner i šef političke zakonodavne prakse - Skadden, Arps, Slate, Meagher and

Flom (SAD)

10:45 - 11:00 - Lobiranje: Broj izveštaja raste, lobiranje na lokalnom nivou ostaje izazov Boris Štefanec, Predsednik Komisije za sprečavanje korupcije

11:00 - 11:15- Lobiranje na klizavom terenu Dr. BojanDobovšek, Zamenik Narodne skupštine Republike Slovenije

11:15 - 11:30 - Slovenija: Transparentnost lobiranja i zakonodavni otisak Vid Doria, Generalni sekretar Transparency International Slovenija

11:30 - 11:45 - Situacija sa lobiranjem u Srbiji Nenad Vuković, Predsednik Društva lobista Srbije (SRB)

11:45 - 12:00 - Lobiranje u Austriji: Regulatorni okvir i politički uticaj obavezne registracije Dr. Peter Köppl, Predsednik Austrijskog udruženja javnih poslova (AU)

12:00 - 12:30 - Diskusija

12:30 - 13:30 - Pauza

13:30 - 16:00 - Panel II: Strane direktne investicije

13:30 - 13:35 - Catherine Schalk, Moderator, Izvršni direktor Inkwazi Kommunications(VB)

13:35 - 13:55 - Šta investitori traže kada se opredeljuju za investiciju? Jacques Sciammas, Predsednik Selling to Executives (FRA)

13:55 - 14:15 - Potencijal za strane direktne investicije u mikro, malim i srednjim preduzećima u Sloveniji Branko Meh, Predsednik Komore zanata i malih preduzeća Slovenije

14:15 - 14:35 - Netransparentnost lobiranja stranih investitora. Dr. IgorLamberger, Zamenik predsednika Komisije za sprečavanje korupcije

14:35 - 14:55 - Šta privlači i šta obeshrabruje strane investitore? Praktično iskustvo i predlozi za unapređenje poslovne klime u Sloveniji JanPoniž, Jedan od osnivača SIBIZ d.o.o.

14:55 - 15:15 - Održiv rast kroz i sa zajednicom Faisal Abbasi, Ekspert za poslovnu vrednost (VB) CatherineSchalk, Ekspert za komunikacije i transformaciju prodaje (VB)

15:15 - 15:45 - Diskusija