Minuli rad

Društvo je do sada organizovalo veliki broj klubova lobista u prostorijama PKS, gde je uvek viđen veliki broj uglednih gostiju iz segmenta privrede i obrazovanja. Među predavačima i učesnicima bili su i ministar prosvete i obrazovanja Žarko Obradović, ministar dijaspore i vera Srđan Srećković, bivši ministar privrede i usluga Slobodan Milosavljević, potpredsednik Vlade RS Božidar Đelić, predsednik hrvatskog društva lobista dr Mate Granić, predsednik grupe zemalja Saveta Evrope za borbu protiv korupcije( GRECO) Drago Kos, Mirjana Prljević Menora Consulting Pariz, i dr.

Za članove Privredne komore Srbije i Beograda u PKS juna prošle godine održan je seminar “Lobiranje u službi zaštite interesa kompanija“.

U organizaciji društva lobista Srbije i Pravnog fakulteta u decembru prošle godine organizovan je trodevni Seminar o značaju lobiranja u savremenom svetu. Predavači su bili: dekan Pravnog fakulteta Prof.dr Mirko Vasiljević, generalni direktor Bambi Banata, (član DLS) Miroslav Miletić, Milka Forcan, (član DLS), dr Balša Kašćelan, (član DLS), Dragomir Trninić načelnik Službe za borbu protiv finansijskog kriminala, Ivan Vujačić ambasador u SAD 2001-2009, pomoćnik ministra dijaspore Đorđe Prstojević i drugi.

Društvo lobista Srbije je u saradnji sa Ministarstvom za trgovinu i usluge, kao i Privrednom komorom Srbije sačinilo Nacrt zakona o lobiranju kojim se prvi put detaljno uređuje postupak lobiranja, uvodi registar lobista i uspostavlja kontrola nadležnog ministarstva čitavog procesa lobiranja. Pisci našeg predloga zakona su kasnije angažovani od strane Vlade Republike Crne Gore da pomognu pisanje Zakona o lobiranju u Crnoj Gori.

U Sloveniji je donet zakon koji reguliše lobiranje, u Crnoj Gori je tekst predstavljen Vladi i to je uradila ministarka za evropske integracije dr Gordana Đurović, u Hrvatskoj je predlog zakona ušao u skupštinsku proceduru.
Dosadašnji Predsednik DLS bio je G-din Miroslav Miletić, koji je podneo ostavku na tu funkciju na Skupštini, 24. Novembra 2010.

Osnovni podaci
Minuli rad