Pozivnica i agenda za XXI Klub lobista Srbije

Aktuelnosti »

18.10.2011. Natasa Kukic

Pozivnica i agenda za XXI Klub lobista Srbije

Pozivamo Vas na XXI Klub lobista Srbije, koji će se održati u ponedeljak 31. oktobra, u Svečanoj sali na drugom spratu u zgradi Privredne komore Srbije, Terazije 23, sa početkom u 19.00 sati.

Dolaskom predsednika Vlade Ruske Federacije Vladimira Putina 23 marta ove godine u Srbiju, najavljeno je potpisivanje Sporazuma o strateškom partnerstvu između Srbije i Rusije, koji će, između ostalog, značiti i jaču međusobnu ekonomsku saradnju.

Sporazumu je prethodila realizacija većeg broja investicionih projekata, rast trgovinske razmene, povećanje broja ruskih kompanija koje deluju u Srbiji i regionu. Jačanje saradnje dobilo je potvrdu i kroz reči ambasadora Ruske Federacije gospodina Konuzina: Ubeđen sam da je ovo postojana tendencija za dužu perspektivu, i u srednjoročnom i u dugoročnom planu naša saradnja će nastaviti da se razvija, nezavisno od tekućih spoljnoekonomskih i unutarpolitičkih faktora.

Kakav je značaj Ugovora o strateškom partnerstvu Srbije i Rusije, da li se njime unapređuju privredni odnosi dveju država i kakvi su dometi potpisanog Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom, samo su neka od večerašnjih pitanja.

Klub će se baviti pitanjem značaja privredne saradnje između Srbije i Rusije.

Tema Kluba je ’’PRIVREDNE VEZE SRBIJE I RUSIJE’’