DLS u jutarnjem programu Pinka

Aktuelnosti »
print rss Bookmark and Share

28.04.2011. Natasa Kukic

DLS u jutarnjem programu Pinka

U subotu, 30. aprila u jutarnjem programu nacionalne televizije Pink, gostovaće član Predsedništva Društva lobista Srbije advokat Nenad Vuković. Gospodin Vuković će između ostalog govoriti o nastanku i misiji Društva lobista Srbije, o potrebi uvođenja lobističke delatnosti u pravni sistem naše zemlje, o tome na koji način i u kojoj je meri lobistička profesija prihvaćena u regionu, kakve su smernice i preporuke Evropske unije kada je reč o zakonskom regulisanju lobiranja kao i o doprinosu lobista u građenju pozitivnog imidža naše zemlje u inostranstvu.

Društvo lobista Srbije nastoji da edukuje javnost kada je reč o ovoj relativno novoj profesiji, da promoviše ideju zastupanja interesa na zakonit način, prema unapred utvrđenim pravilima. Omogućiti svim zainteresovanim privrednim subjektima da na jednak, ravnopravan i transparentan način štite i ostvaruju svoj uticaj, ključna je polazna pretpostavka u delovanju Društva lobista.

Jedan od razloga osnivanja DLS je upravo i želja svih nas u društvu da lobiranje bude shvaćeno kao legitimna i zakonita delatnost koja pre svega može pomoći i samoj državi Srbiji da se bolje pozicionira u međunarodnom organizacijama u procesu reintegracije u EU. Sve odluke koje se donose na nivou Evropske komisije su u stvari plod nečijeg lobiranja. Glas Srbije, stavovi i argumenti koje iznose naši državni predstavnici moraju biti dovoljno jaki i pravovremeni da bi imali efekta, a to se postiže kontinuiranim i upornim lobiranjem u centrima odlučivanja bez obzira da li se radi o Briselu, Vašingtonu ili Moskvi.
 

Čitanja: 13 | Komentara: 0

Dodaj komentar