Dijaspora i brendiranje Srbije

Aktuelnosti »
print rss Bookmark and Share

26.03.2011.

Dijaspora i brendiranje Srbije

Pozivamo Vas na XVII Klub lobista Srbije, koji će se održati u četvrtak 31. marta, u Svečanoj sali na drugom spratu u zgradi Privredne komore Srbije, Terazije 23, sa početkom u 19.00 sati.

Klub lobista će se baviti pitanjem uloge i značaja naše dijaspore u brendiranju Srbije. Ko su, gde su i šta rade naši državljani u inostranstvu? Da li je Srbiji potrebno brendiranje? Kakva je uloga dijaspore u pravljenju imidža i pozitivne slike naše države? Brendiranje jedne države nije samo pitanje unutrašnje nego i spoljnje politike, i sa tim u vezi građenje imidža Srbije ne zavisi samo od onih koji žive u Srbiji nego i od onih koji žive u inostranstvu.
Ekonomski patriotizam predstavlja veoma važno polje delatnosti obzirom da naša zemlja ima brojnu dijasporu. Društvo lobista Srbije mora delovati na maticu da stvara povoljnije okolnosti u privrednom sistemu koje će, razumljivo na principima tržišne ekonomije, privlačiti strani kapital, ali koji je u rukama naših iseljenika.

Tema Kluba je ’’DIJASPORA I BRENDIRANJE SRBIJE’’

Takođe, DLS će insistirati na definisanju mesta i načina gde se rešavaju ekonomska pitanja i privredni kontakti matice i dijaspore.
..................................................................................................................................................................................................

AGENDA:

19.00 - 19.15   Pozdravna reč Zorana Domazeta, Predsednika DLS
19.15 - 19.45   Ministar vera i dijaspore gospodin Srđan Srećković: Dijaspora i brendiranje Srbije
19.45                 Koktel

Čitanja: 1836 | Komentara: 0

Dodaj komentar