Pozivnica i Agenda za XVIII Klub lobista

Aktuelnosti »
print rss Bookmark and Share

08.04.2011.

Pozivnica i Agenda za XVIII Klub lobista

Poštovani,
Pozivamo Vas na XVIII Klub lobista Srbije, koji će se održati u sredu 13. aprila, u Svečanoj sali na drugom spratu u zgradi Privredne komore Srbije, Terazije 23, sa početkom u 19.00 sati.

Klub lobista će se ovog puta pozabaviti pitanjem uloge i značaja modernih magazina u kreiranju onoga što možemo da nazovemo „duhom vremena“ našeg doba. Vodeći svetski časopisi počeli su da diktiraju najvažnije intelektualne teme i globalne društvene trendove, kao neka vrsta svedoka (i kreatora) čitave moderne epohe.

NewYorker, GQ, Wallpaper, Rollingstone, Numero, Wired, Dandy, Vogue, Cosmopoliten, Interview, Food & Wine, F0rbes, Detail, Vibe, People, National Geographic Magazine... su odavno prestali da budu samo periodični časopisi namenjeni zabavi urbane populacije. Oni su, u pravom smislu reči, postali idejni kreatori pravaca javnog mnenja. Jer, tek ako ste postali prihvaćeni među čitaocima vodećih globalnih časopisa – vi zaista postojite na svetskoj mapi zaista značajnih zemalja, procesa, ljudi, projekata i događaja. 

Na predavanju koje će održati glavni i odgovorni urednik Vodiča za život, Dragoslav Bokan će analizirati sve najvažnije fenomene u vezi značaja i uloge savremenih časopisa u onome što se upravo formira kao nova svetska civilizacija. I bez obzira na sve veću ulogu digitalnih medija, klasični „dobri stari časopis“ predstavlja početnu platformu za sve što se tiče aktuelnih trendova u savremenom svetu. Glavna teza ovog predavanje je u tome da su svi ovi (najuticajniji) časopisi, u stvari – pravi pravcati „vodiči za život“. Praveći časopis čije se ime i promocija novog broja potpuno poklapaju sa osnovnim konceptom i temom predavanja, naš predavač će izneti i čitav niz zanimljivih i široj javnosti nepoznatih podataka o važnosti i uticaju savremenih magazina.

Uvodnu reč pred predavanje Dragoslava Bokana daće profesor doktor Darko Tanasković, naš bivši ambasador u Turskoj i Vatikanu i stalni saradnik časopisa „Vodič za život“.
Tema Kluba je, dakle, ’’ULOGA ČASOPISA U KREIRANJU MODERNE SLIKE SVETA“
...................................................................................................................................

AGENDA:

19.00 - 19.15 Uvodna reč prof. dr Darka Tanaskovića
19.15 - 19.20 Pozdravna reč predsednika Društva lobista Srbije Zorana Domazeta
19.20 - 20.00 Dragoslav Bokan (glavni i odgovorni urednik „Vodiča za život“): „Uloga časopisa u kreiranju moderne slike sveta“
20.00h  Koktel i promocija petog broja magazina „Vodič za život“

Preuzmite pozivnicu za predavanje

Čitanja: 2293 | Komentara: 0

Dodaj komentar