Skupština Društva lobista Srbije

Aktuelnosti »

17.12.2014. Kancelarija DLS

Skupština Društva lobista Srbije

Dosadašnji predsednik Zoran Domazet se zahvalio svim članovima na dosadašnjem radu i angažovanju i poželeo novom predsedniku Nenadu Vukoviću dalji uspešan rad na afirmaciji Društva. Nenad Vuković bio je osnivač i suvlasnik agenicije za promet nekretnina "Evrolex", osnivač časopisa "Krov", predavač na specijalističkim studijama na Pravnom fakultetu u Beogradu, član Upravnog odbora Humanitarnog fonda "Nezaboravak" i predsednik komisije za žalbe Zajednice prvoligaša Srbije pri Fudbalskom savezu Srbije.

Od 2009. do 2012. godine bio je specijalni savetnik ministra dijaspore u Vladi Srbije, a od 2000. godine radi kao advokat u oblasti imovinskih prava i imovnskih krivičnih delikata.

Društvo lobista Srbije je neprofitna i nestranačka organizacija, osnovana 2009. godine, na osnovu preporuke Evropske komisije o potrebi postojanja pravne regulative u oblasti uticaja na javne organe u procesu odlučivanja i Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije kojom je predviđeno donošenje Zakona o lobiranju.

Misija Društva lobista Srbije je afirmacija profesije lobiranja i obuka onih koji žele da se bave lobističkom delatnošću, ali i težnja da se donese Zakon o lobiranju, koji će urediti oblast uticaja u postupku javnog odlučivanja.