Pozivnica i agenda za XXV Klub lobista Srbije

Aktuelnosti »

02.04.2012. Kancelarija DLS

Pozivnica i agenda za XXV Klub lobista Srbije

Pozivamo Vas na XXV Klub lobista Srbije, koji će se održati u utorak 17. aprila, u Svečanoj sali na drugom spratu u zgradi Privredne komore Srbije, Terazije 23, sa početkom u 18.00 sati.
Srbija je 2006. godine potpisala Centralnoevropski sporazum o slobodnoj trgovini (CEFTA). CEFTA stvara uslove za harmonizovanu robnu razmenu unutar regiona i posredno donosi velike pogodnosti, koje se, pre svega, odnose na mogućnosti lakšeg ulaska na susedna tržišta koja su bila teže dostupna kao i povećanja učešća na ostalim tržištima ovog sporazuma.

Klub lobista će se baviti pitanjem da li Srbija ima potencijal za veliki izvoz i dobar kvalitet robe. U kojim privrednim granama se nalazi potencijal rasta izvoza? Da li je Nacionalna strategija za povećanje izvoza Republike Srbije dala očekivane rezultate?

Ekonomska saradnja zemalja zapadnog Balkana je, svakako, strateški interes Srbije, te je potpuno očekivano snažno zalaganje političkih lidera naše zemlje, ali i akademskih krugova (posebno ekonomista), kao i privrednika za nju.

24. Klub lobista će voditi Toplica Spasojević, vlasnik ITM grupe i predsednik Udruženja korporativnih direktora.

Tema Kluba  ’’IZVOZNI POTENCIJALI SRBIJE’’

Agenda: