Izborna Skupština Hrvatskog društva lobista

Aktuelnosti »

02.02.2012. Kancelarija DLS

Izborna Skupština Hrvatskog društva lobista

Zagreb, 19. decembar 2011. – Hrvatsko društvo lobista održalo je Izbornu skupštinu u Evropskom domu Zagreb na kojoj je izabrano novo vođstvo Društva.
Za predsednika HDL-a izabran je prof.dr.sc. Mate Granić, za tri potpredsednika izabrani su Marijan Kostrenčić, Dubravko Miholić i Iva Biondić, glavni sekretar HDL-a je mr. Natko Vlahović, a za članove Upravnog dobra izabrani su prof.dr.sc. Dubravka Sinčić Ćorić, Zrinka Malešević, Zlatko Jelić i Marijan Banelli.
Za članove Nadzornog odbora izabrani su mr.sc. Bernard Jakelić, prof.dr.sc. Josip Paladino, Jasminko Umićević, Dragan Jelić i Romano Bolković.

Za članove Suda časti izabrani su prof.dr.sc. Jasmina Havranek, dr.sc. Gordan Grlić Radman, Dubravko Orlovac, Ivan Gjurašić i Miljenko Vitković.

Predsednik prof.dr.sc. Mate Granić istaknuo je važnost donošenja Zakona o lobiranju kao ključnog strateškog cilja delovanja HDL-a u novom mandatu, a kada Hrvatska postaje punopravna članica Evropske unije.

"Lobiranje moramo profesionalizovati i početi koristiti kao važan alat u komunikaciji sa zakonodavnom i izvršnom vlasti. Nadamo se da će nova hrvatska Vlada slediti evropske standarde i da će već u prvom polugodištu 2012. godine usvojiti Zakon o lobiranju. Ulaskom u EU lobiranje će postati sastavni deo političkih procesa", istaknuo je Granić.

Hrvatsko društvo lobista je nevladino, nepolitičko i neprofitno udruženje osnovano 2008. godine koje okuplja lobiste i osobe koje se žele baviti lobiranjem, a zalaže se za promociju, profesionalizaciju i regulaciju lobiranja u Republici Hrvatskoj. HDL trenutno ima 92 člana.