Pozivnica i agenda za XXIII Klub lobista Srbije

Aktuelnosti »
print rss Bookmark and Share

16.01.2012. Kancelarija DLS

Pozivnica i agenda za XXIII Klub lobista Srbije

 

 

Pozivamo Vas na XXIII Klub lobista Srbije, koji će se održati u sredu 1. februara u Svečanoj sali na drugom spratu u zgradi Privredne komore Srbije, Terazije 23, sa početkom u 18.00 sati.
 
Odnos između Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana se razvio u novom pravcu sa otvaranjem perspektiva članstva u EU za sve zemlje regiona. Na tom putu je pored zvaničnih kontakata, veoma važno otvoriti i nezvanične kanale uticaja kao deo šireg pristupa s ciljem promovisanja građanske participacije u trenutnim debatama o evropskim integracijama.
 
Da li je potrebno lobiranje u EU našim privrednim subjektima? Ukoliko se nađemo u Briselu sa jasnim ciljem da uspostavimo kontakt sa donosiocem odluke za čiju smo sadržinu zainteresovani, kako bi to izgledalo? Samo u Evropskoj komisiji radi 30.000 ljudi. Pred nama stoji glomazan sistem odlučivanja na velikom broju nivoa, različite procedure, veliki broj propisa, kako da znamo gde se nalazi naš predmet, ko treba da donese odluku o njemu, kako identifikovati donosioce odluka, kako ih kontaktirati, šta reći...
 
Tema Kluba je ’’ZNAČAJ LOBIRANJA I UTICAJ LOBISTA U PROCESU EVROPSKIH INTEGRACIJA’’
 
AGENDA:
 
18.00 - 18.15 Uvodna reč: Zoran Domazet, Predsednik DLS-a.

18.15 - 19.00 Ambasador delegacije Evropske unije Vensan Dežer – Uticaj lobista u procesu evropskih integracija.

19.00 Koktel

 

Čitanja: 1716 | Komentara: 0

Dodaj komentar