Pozivnica i Agenda za XX Klub lobista Srbije

15.06.2011. Natasa Kukic

Pozivnica i Agenda za XX Klub lobista Srbije

Poštovani,

Pozivamo Vas na XX Klub lobista Srbije, koji će se održati u četvrtak 23. juna, u Svečanoj sali na drugom spratu u zgradi Privredne komore Srbije, Terazije 23, sa početkom u 18.00 sati.Imajući u vidu ozbiljnost problema i pretnji koje korupcija predstavlja za stabilnost i bezbednost države, podrivajući institucije i vrednosti demokratije, etička načela i pravdu, ugrožavajući održiv razvoj i vladavinu prava, država Srbija se obavezala da donese strategiju za borbu protiv korupcije.

U cilju borbe protiv korupcije, država Srbija mora unaprediti između ostalog, integritet, poštenje i odgovornost javnih funkcionera i institucija u skladu sa osnovnim načelima pravnog sistema. Klub će se baviti pitanjem dostupnosti prava na informacije od javnog značaja kao i pitanjem opravdanosti sistemskog uređenja ovog instituta.

Tema Kluba je ’’ODGOVORNOST JAVNIH FUNKCIONERA I INSTITUCIJA – PRAVO JAVNOSTI NA INFORMACIJE’’

18:00 - 18:15  Pozdravna reč Zorana Domazeta, Predsednika DLS.
18:15 - 18:45  Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan: Odgovornost javnih funkcionera i institucija-pravo javnosti na informacije.
18:45  Koktel