Društva lobista Srbije na biznis Forumu u Nišu

Aktuelnosti »

28.06.2016.

Društva lobista Srbije na biznis Forumu u Nišu

Članovi Društva Lobista Srbije, na čelu sa predsednikom Mr Nenadom Vukovićem, prisustvovali su "Biznis Forumu" koji je održan 23 i 24. juna u Nišu.

Uokviru svih izlaganja, govornici su izneli mnoštvo činjenica o tome kako i na koji način treba ulagati u južnu pokrajinu, a predsednik Društva lobista Srbije, Mr Nenad Vuković, izneo je svoju viziju na “Biznis forumu” na temu perspektive i izazova razvoja juga Srbije. Vuković je tokom svog izlaganja na veoma koncizan način objasnio, koliko važnu ulogu ima profesionalno zastupanje intresa i lobiranja u privlačenju stranih investicija, kao i da jug Srbije ima puno prostora za ulaganje u oblastima infrastrukture, putnih i telekomunikacionih koridora, slobodnih zona, s obzirom da se graniči sa mnogim zemljama Balkana.

Takođe je naveo i da je cilj lobista da utiču na donosioce odluka i da taj proces bude transparentan, navodeći da lobiranje nije proces za neki pojedinačni nego za neki opšti akt, kao i da mora postojati etički kodeks i kontrolno telo. Ana Bovan, predsednica CEDEF-a, dekan fakulteta menadžmenta, Univerzite Metropolitan, otovorila je "Biznis forum" i napomenula da u jug Srbije treba ulagati, ali na racionalan i strateški način, jer su kapaciteti juga Srbije i u oblasti proizvodnje i prerade hrane i stočarstva, posebno organske proizvodnje, ali i u oblasti energetike i vodna industrije koje definiše kao „nepresušan izvor“ projekata za koje postoji interesovanje Italije, Austrije, Nemačke, Slovačke, Norveške, Bugarske, Češke, Francuske i Velike Britanije.