Aktuelnosti<< < 1  2  3  4  Ukupno: 58  Prikazano: 46 - 58

Prvi srpski parlament preduzeća

Natasa Kukic 13.06.2011.

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin izjavio je da paket mera PKS definiše pitanja kreiranja privrednog ambijenta za finansiranje domaće privrede i podrške izvozu radi rešavanja najurgentnijih pitanja srpske privrede.

opširnije

Čitanja: 11

(Ne)uređeno lobiranje

Natasa Kukic 30.05.2011.

Srbija bi ubuduće trebalo da odredi način angažovanja agencija za lobiranje u Vašinngtonu ili Briselu. Lobira se i u srpskom parlamentu, a na one koji se pitaju i donose odluke utiču pojedinci udruženja i različite agencije.

opširnije

Čitanja: 14

Balkanska inicijativa za jačanje društva Jugoistočne Evrope

Natasa Kukic 17.05.2011.

Inauguralna konferencija "Balkanska inicijativa za jačanje društva Jugoistočne Evrope" održaće se u Budvi, a specijalni gost je bivši predsednik SAD, Bil Klinton.

opširnije

Čitanja: 13

Pozivnica i Agenda za XIX Klub lobista

06.05.2011.

Pozivamo Vas na XIX Klub lobista Srbije, koji će se održati u sredu 11. maja, u Svečanoj sali na drugom spratu u zgradi Privredne komore Srbije, Terazije 23, sa početkom u 18.00 sati.

opširnije

Čitanja: 16

DLS u jutarnjem programu Pinka

Natasa Kukic 28.04.2011.

U subotu, 30. aprila u jutarnjem programu nacionalne televizije Pink, gostovaće član Predsedništva Društva lobista Srbije advokat Nenad Vuković.

opširnije

Čitanja: 13

Lobiranje u Vašingtonu

27.04.2011.

U Vašingtonu reč "lobiranje“ znači nastojanje da se utiče na zakonodavno telo ili vladinu politiku. To se obavlja putem kontakata sa Kongresom, sektorima izvršne grane i vladinim agencijama. Lobiranje je ogroman biznis, na koji je samo prošle godine potro

opširnije

Čitanja: 15

Lobiranje predviđeno američkim Ustavom

20.04.2011.

Kad se u Americi donose političke odluke, korporacije, grupe zagovornika i drugi tesno sarađuju sa Kongresom i izvršnim telom vlade Sjedinjenih Država - kako bi uticali na njihove odluke.

opširnije

Čitanja: 16

Regionalna konferencija "Zakonska regulativa zemalja u tranziciji"

14.04.2011.

Zakon o lobiranju je u fazi izrade i donošenja i nadam se da će biti usvojen do kraja ljeta, kazao je predsjednik Udruženja lobista Crne Gore, Kostadin Pušara na jučerašnjoj regionalnoj konferenciji "Lobiranje - zakonska regulativa u zemljama tranzicije".

opširnije

Čitanja: 13

Pozivnica i Agenda za XVIII Klub lobista

08.04.2011.

Poštovani, Pozivamo Vas na XVIII Klub lobista Srbije, koji će se održati u sredu 13. aprila, u Svečanoj sali na drugom spratu u zgradi Privredne komore Srbije, Terazije 23, sa početkom u 19.00 sati. Klub lobista će se ovog puta pozabaviti pitanjem uloge i značaja modernih magazina u kreiranju onoga što možemo da nazovemo „duhom vremena“ našeg doba. Vodeći svetski časopisi počeli su da diktiraju najvažnije intelektualne teme i globalne društvene trendove, kao neka vrsta svedoka (i kreatora) čitave moderne epohe. NewYorker, GQ, Wallpaper, Rollingstone, Numero, Wired, Dandy, Vogue, Cosmopoliten, Interview, Food & Wine, F0rbes, Detail, Vibe, People, National Geographic ...

opširnije

Čitanja: 22

Dijaspora i brendiranje Srbije

26.03.2011.

Pozivamo Vas na XVII Klub lobista Srbije, koji će se održati u četvrtak 31. marta, u Svečanoj sali na drugom spratu u zgradi Privredne komore Srbije, Terazije 23, sa početkom u 19.00 sati. Klub lobista će se baviti pitanjem uloge i značaja naše dijaspore u brendiranju Srbije. Ko su, gde su i šta rade naši državljani u inostranstvu? Da li je Srbiji potrebno brendiranje? Kakva je uloga dijaspore u pravljenju imidža i pozitivne slike naše države? Brendiranje jedne države nije samo pitanje unutrašnje nego i spoljnje politike, i sa tim u vezi građenje imidža Srbije ne zavisi samo od onih ...

opširnije

Čitanja: 18

Lobiranje

02.02.2011.

Lоbirаnjе pоdrаzumеvа širок spекtаr svih акtivnоsti које imајu zа cilj dа sе vrši uticај nа јаvnе оrgаnе u prоcеsu donošenja оdluka. Nајčеšćе, lоbirаnjе prеdstаvljа mеtоd uticаја nа zакоnоdаvnu i izvršnu vlаst. Lоbističка prоfеsiја је sаstаvni dео svакоg dеmокrаtsкi urеđеnоg društvа koja, u izvеsnој mеri prеdstаvljа i grаničniк u оdnоsu nа tоtаlitаrnе sistеmе. Sаmо u slоbоdnоm dеmокrаtsкоm društvu u коmе pоstојi slоbоdnо tакmičеnjе intеrеsа, lоbističка prоfеsiја mоžе zаživеti i pоstојаti. Lоbirаnjе prеdstаvljа dакlе, ispit zrеlоsti јеdnе dеmокrаtiје. Suštinа lоbirаnjа niје ništа drugо nеgо pеrsоnifiкаciја оsnоvnоg prаvа svакоg čоvека – prаvа nа slоbоdu gоvоrа. U оbјаšnjаvаnju pојmа lоbirаnjа, nајčеšćе sе pоlаzi оd ...

opširnije

Čitanja: 14

XVI Klub Lobista

01.02.2011.

Poštovani, Pozivamo Vas na XVI Klub lobista koji će se održati u Svečanoj sali na drugom spratu (zgrada PKS,Terazije 23) sa početkom u 20.00 sati. Klub lobista će se baviti pitanjem o potrebi zakonske regulative u oblasti lobiranja sa osvrtom na etiku lo

opširnije

Čitanja: 10

Postavljena beta verzija sajta

04.03.2011.

Poštovani posetioci, od danas je puštena beta verzija sajta. U narednih nekoliko dana sajt će biti u potpunosti popunjen informacijama. Hvala na razumevanju.

opširnije

Čitanja: 14

<< < 1  2  3  4  Ukupno: 58  Prikazano: 46 - 58